Menu
0
   
Welkom in het land van Haspengouw Maas

Het toerisme evolueert... Tegenwoordig gaan we het liefst op reis naar plaatsen waar authentieke bouwstijlen te bewonderen zijn en waar we mogen rekenen op een vriendelijke ontvangst. Of het nu gaat om een volledige vakantie of een daguitstap, iedereen houdt ervan om eropuit te trekken, om nieuwe mensen en nieuwe streken te ontdekken. Het land van Haspengouw en Maas leent zich uitstekend voor deze manier van reizen.

De architectuur, het landschap en de natuur van deze streek bieden u talloze schatten. Daarenboven heeft ook de gastvrijheid van zijn bewoners zeer geliefd gemaakt bij zijn bezoekers. De streek telt enkele trekpleisters zoals de prachtige kastelen van Jehay, Warfusée en Waleffe, de collegiale kerk en het historische centrum van Amay, de kerken, de abdijen, boerderijen en vestingen van de Haspengouw, twee tempeliers commanderijen, de toeristische site van 'De Meesters van het vuur', waar u alles te weten komt over het industriële verleden van de Maasvallei, het museum van de Haspengouwse archeologie, het didactische huis van de bijenteelt, de didactische hoeves van Croix de Mer en ‘des Enfants’, het Postmuseum en het museum van “Gourmandise”, het huis van de lokale flora, het fietsmuseum, het museum van Haspengouw, Hexapoda, een agrogolf, twee indoor-speeltuinen, evenals talrijke karaktervolle dorpjes, waaronder Haneffe, Hermalle-sous-Huy, Momalle, Otrange, Dommartin, Corswarem, Chapon-Seraing, Omal, Warnant-Dreye, Oleye, Aineffe en het sfeervolle gehucht van Saives.

Door middel van de vele wandelingen te voet, te paard of met de auto, kan u dit prachtige erfgoed bezoeken dat dikwijls gelegen is in uitzonderlijk mooi gebied met unieke fauna en flora.

Communiqués de presse

Communiqué de presse 1

Dossiers de presse

Dossier de presse 1